Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de Brabantse Ballonfeesten 2020 zijn al in volle gang. De tweedaagse wordt dit jaar gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 augustus. Alle reden om die data alvast te omcirkelen in de agenda.

De Brabantse Ballonfeesten staan voor hun 28e editie en zijn daarmee een van de oudste nog bestaande ballonfestijnen van Nederland, en zeker van het zuiden. In Gemert is het evenement nog springlevend, getuige de vele bezoekers die jaarlijks hun weg naar sportpark Molenbroek weten te vinden en de grote aantallen ballonnen die het luchtruim kiezen.

Vorig jaar hadden de toeschouwers pech op de eerste dag, toen de weersvoorspellingen op zaterdag roet in het eten gooiden en de ballonnen aan de grond hielden. Achteraf bleek niettemin een juist besluit te zijn genomen, want het weer sloeg vrij drastisch om. De zondag was echter ouderwets gezellig.

Ook dit jaar zullen de Brabantse Ballonfeesten – georganiseerd door Rotary Gemert-Bakel/Laarbeek in samenwerking met voetbalvereniging Gemert – tot de verbeelding spreken. De organisatie denkt na over nieuwe elementen, maar een aantal pijlers komt altijd terug. Zo is het evenement opnieuw gratis toegankelijk en zal er alle ruimte zijn voor een hapje en een drankje rondom het terrein. Er zal een omvangrijk bijprogramma worden samengesteld, met muziek en vermaak voor de jongste jeugd. Via de loterij maken bezoekers kans op een gratis ballonvaart en andere leuke prijzen.

De verkoop van de ballonvaarten is inmiddels opgestart. Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een naaste, voor Vader- of Moederdag of verjaardag? Wil je als ondernemer je klanten of zakenrelaties verrassen?  Staat een personeelslid voor een jubileum? Het instappen voor een ballonvaart, een tocht over het typische Brabantse landschap, zorgt voor een altijd blijvende herinnering.

Op deze site staat alle informatie over inschrijving, tarieven en eventuele arrangementen (met buffet). Er geldt een kortingsregeling: hoe meer vaarten worden afgenomen, hoe gunstiger de prijs per vaart.

In de komende maanden krijgt het programma verder vorm. Maar zeker is dat de Brabantse Ballonfeesten opnieuw de moeite waard worden om te bezoeken. Volg ons voor de laatste ontwikkelingen!