De Brabantse Ballonfeesten hebben elke dag een uitsmijter. Op zaterdag 31 augustus stijgt net als vorig jaar de fameuze Vincent van Gogh-ballon op vanaf de velden van sportpark Molenbroek, een dag later wordt het evenement afgesloten met meerdere parachutesprongen.

De Brabantse Ballonfeesten staan bij de liefhebber weer roodomrand in de agenda. Het gezinsevenement aan het einde van de zomer trekt jaarlijks duizenden bezoekers, die genieten van de vele opstijgende ballonnen en het amusement eromheen. Elke dag probeert de organisatie een blikvanger in het programma op te nemen. In de komende editie zal de zondag afgesloten worden met een viertal parachutesprongen.

Er is één mogelijkheid om als ‘tandempassagier’ mee te gaan. De kosten daarvan bedragen 250 euro. Die prijs komt overeen met duosprongen elders, maar hoe bijzonder is het om dan te landen op het door publiek en talloze bekenden omzoomde terrein van de Brabantse Ballonfeesten?! Opgave is mogelijk via een mailtje naar info@brabantseballonfeesten.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om mee te gaan met een ballonvaart. Wil je die prachtige belevenis afvinken op je ‘bucketlist’? Of wil je je naasten, personeel of (zaken)relaties die ervaring meegeven? Kijk op de site van het evenement voor alle informatie én het aanmeldformulier.

Daar staan ook de arrangementen op, inclusief en exclusief buffet en drankjes. Hoe meer vaarten je afneemt, hoe goedkoper het wordt. Na afloop worden de ballonvaarders en hun teams ontvangen in de gezellige kantine van vv Gemert, waar de ballonreizigers hun ervaringen kunnen delen met de andere aanwezigen.

De eerste avond, op zaterdag 31 augustus, wordt afgesloten met de grote ‘Vincent van Gogh’. Deze ballon was ook vorig jaar al te zien in Gemert. Het blijft een van de meest bijzondere ‘special shapes’ die ooit door de Nederlandse luchten voer. Het ‘Zelfportret van grijze vilthoed’ werd in 2003 in het kader van het Vincent van Gogh-jaar vervaardigd in opdracht van bierbrouwer Bavaria en is sindsdien een geheid succes op grote evenementen.

De organisatie van de Brabantse Ballonfeesten is in handen van Rotary Gemert-Bakel-Laarbeek in samenwerking met voetbalvereniging Gemert. Op beide dagen is het terrein vanaf 17.00 uur geopend. Locatie is sportpark Molenbroek, Sportlaan in Gemert.