Het is bijna zover! Na alle voorbereidingen is alles in gereedheid voor de 27e editie van de Brabantse Ballonfeesten; een prachtig familie-evenement met gratis entree en veel vermaak.

De Brabantse Ballonfeesten beginnen zowel zaterdag 31 augustus als zondag 1 september om 17.00 uur. Dan gaan de poorten open van sportpark Molenbroek en is iedereen van harte welkom rond de velden van vv Gemert. In de loop van de vooravond gaan dan de eerste ballonnen de lucht in: elke keer weer een prachtig schouwspel. De weersvoorspellingen beloven veel goeds, dus niets lijkt een succesvol spektakel in de weg te staan.

Zaterdag gaan zo’n zeventien grote hetelucht-ballonnen de lucht in. Uitschieter op de eerste dag is de majestueuze Vincent van Gogh-ballon. Deze ‘special shape’ was ook vorig jaar al in Gemert te zien en maakt altijd grote indruk. Hij wordt slechts selectief ingezet in Nederland en het buitenland. Eigenaar is Ynte Kuidersma uit het Friese Joure. De ballon is een driedimensionale uitvoering van het schilderij ‘Zelfportret met grijze vilten hoed’. De ballon is met het oog op het Vincent van Gogh-jaar in 2003 gefabriceerd op initiatief van toenmalig ballonvaarder Hans Zoet en bierbrouwer Bavaria.

Ook zondag kiezen zeventien ballonnen in allerlei soorten, kleuren en maten het luchtruim. Zondagavond worden de Brabantse Ballonfeesten afgesloten met het landen van een viertal parachutespringers, waaronder één duosprong. Frank Verberne zal met zijn paramotor tijdens de avond overvliegen.

Elke dag is er een loterij op het terrein. Voor slechts één euro maak je kans om dezelfde avond nog mee naar boven te gaan voor zo’n prachtige vlucht over het Brabantse platteland: een  herinnering voor het leven. De uitverkorenen worden tijdens de avond bekend gemaakt door de notaris en de twee gastheren van het evenement: Tim Gruijters en Ruud Vermunt.

Niet alleen de ballonnen zorgen voor vermaak. Op beide dagen is er vanalles te zien en te beleven. Er zijn diverse paviljoens voor een hapje en een drankje, er is muziek, er is een inloopballon waar je zo’n gevaarte eens van binnen kunt bekijken en er zijn presentaties van modelvliegtuigjes. De kinderen kunnen zich uitleven op springkussens en ook clown Ronnie Ballonnie is twee dagen van de partij.

Als de laatste ballonnen aan de einder zijn verdwenen, is het zowel zaterdag als zondag nog gezellig in het clubhuis van vv Gemert, waar iedereen is uitgenodigd om na te kletsen en te luisteren naar alle ervaringen van de teruggekeerde ballonvaarders en de teams.