De voorbereidingen op de Brabantse Ballonfeesten zijn in volle gang. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is sportpark Molenbroek voor het derde achtereenvolgende keer het decor van het evenement, dat telkens duizenden toeschouwers op de been brengt.

Elk jaar deelt een aantal lokale sociaal-maatschappelijke organisaties in de opbrengst van de tweedaagse. De organisatie van de Brabantse Ballonfeesten – in handen  van Rotary Gemert-Laarbeek in samenwerking met voetbalvereniging Gemert – heeft voor de 28e editie vier goede doelen aangewezen.

Zo kan de Stichting Leergeld een bijdrage tegemoet zien. ‘Nu meedoen is straks meetellen’, is de slogan van deze stichting, die bijspringt als ouders of verzorgers over onvoldoende financiële middelen beschikken om hun kinderen mee te laten doen aan school- en vrijetijdsactiviteiten. Stichting Leergeld voorkomt dat deze kinderen aan de kant blijven staan en biedt hen een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en hun eigenwaarde vergroten.

De Brabantse Ballonfeesten 2019 zetten dit jaar ook de Kledingbanken van zowel Gemert-Bakel als Laarbeek in de schijnwerpers. Beide Kledingbanken bieden een grote collectie kleding, schoenen en nevenartikelen voor mensen met een smalle beurs en voorzien daarmee in een grote behoefte.

Een vierde goed doel is de ‘Super Sociaal’ in Laarbeek. Deze rijdende supermarkt is er speciaal voor mensen die aantoonbaar te weinig inkomsten hebben om van rond te komen. Zij kunnen boodschappen doen bij de Super Sociaal en betalen dan beduidend minder dan bij regulier zaken.

In de loop der jaren hebben op deze manier veel sociale instanties en organisaties geprofiteerd van de opbrengst van de Brabantse Ballonfeesten. De goede doelen zijn voor veel mensen – bedrijven en particulieren – een extra argument om in het schrijven voor een vaart tijdens de Brabantse Ballonfeesten. Een ballonvaart is een machtige belevenis, een herinnering voor het leven. Het is prachtig om vanaf grote hoogte het typische Brabantse landschap onder je door te zien glijden.

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een naaste? Of wil je als ondernemer je personeel of relaties verrassen met een bijzonder geste: een ballonvaart valt altijd in goede aarde. Op deze website vind je alle informatie rondom prijzen en arrangementen. Ook kun je je hier direct aanmelden.

Zeker is dat het weer gezellig wordt rond de velden van vv Gemert. Gezien de grote drukte van de voorbije jaren is de opzet nog wat ruimer, met meer ruimte voor de toeschouwers en meer horecapunten. Het amusementsprogramma is breed, met live-muziek en tal van andere optredens.

Houd dus het weekend van 31 augustus en 1 september alvast vrij voor de Brabantse Ballonfeesten.