De voorbereidingen voor de Brabantse Ballonfeesten zijn weer in volle gang. Het evenement wordt dit jaar gehouden op de grens van augustus en september. Zaterdag 31 augustus is de openingsdag, zondag 1 september is de tweede dag.

Hopelijk wordt het net zo’n groot succes als in de voorbije edities. Geholpen door het goede weer wisten vele duizenden mensen hun weg te vinden naar sportpark Molenbroek. Vorig jaar werden de velden van vv Gemert omzoomd door ruimschoots meer dan vijfduizend toeschouwers, die tientallen ballonnen het luchtruim zagen kiezen.

Ook dit jaar wil de organisatie – Rotary Gemert-Laarbeek in samenwerking met vv Gemert – er weer een mooie tweedaagse van maken. Het amusementsgehalte wordt nog verder opgehoogd. Voor kinderen komt er een uitgebreider programma, waarover later meerĀ  bekend wordt. En uiteraard zal er live-muziek zijn in combinatie met een hapje en een drankje. De loterij wordt weer in de steigers gezet, met mooie prijzen. De toegang is zoals altijd gratis. Meer informatie over de invulling komt in de komende weken op deze site en in deze krant te staan.

Ook de verkoop van de vaarten is inmiddels opgestart. Via Martin Jacobs kunnen particulieren en bedrijven een vaart reserveren. Ook vorig jaar kwamen de mensen na hun ballonvaart zeer enthousiast terug. Een ballonvaart is bijvoorbeeld een verrassend en bijzonder cadeau voor iemand die jarig is, bij een jubileum of een afscheid. Ondernemers kunnen met een vaart een personeelslid in de bloemetjes zetten. En ook vorig jaar waren er meerdere bedrijven die relaties meenamen in de mand om zo het prachtige, groene Brabant te laten aanschouwen vanuit de lucht. Een ballonvaart is een herinnering voor het leven.

Op de site staan alle tarieven op een rijtje. Er is een kortingsregeling: hoe meer vaarten worden afgenomen, hoe lager de prijs per vaart. Ook zijn er aantrekkelijke arrangementen met een ontvangst, inclusief buffet en drankje, voorafgaand aan de vaart.

Schrijf de data 31 augustus en 1 september dus alvast in de agenda. Meer informatie vind je op deze site. NIeuws zal ook via de Facebookpagina van het evenement worden verspreid.